Første gang på friidrettsstevne

Her er noen tips.

Påmelding

Det er viktig å melde seg på før fristen går ut. Klubben dekker startkontingent for alle banestevner og noen arrangementer utenfor bane. Se hva som dekkes her.

Hvis du melder deg på etter fristen er utløpt, må du selv betale etteranmeldingsgebyret som normalt tilsvarer startkontingenten på (vanligvis 80-120kr)

All påmelding gjøres via minidrett.nif.no

Tidsskjema

Tidsskjema finner du vanligvis på hjemmesiden til den klubben som arrangerer stevnet. Dette er ofte klart en til to dager før stevnet. Dersom du ikke finner dette kan du ta kontakt med noen i klubben som kan hjelpe deg å finne det.

Oppmøte

Husk å ta på startnummer før du begynner

Det er nesten alltid avkrysning 1 time før start på alle løpsøvelser. Pass på at du møter tidsnok til å krysse deg av.

I noen stevner er det ikke avkrysning for hopp- og kastøvelser, da holder det å møte opp til opprop ca 15 minutter før øvelsen begynner. Opprop for disse øvelsene finner sted der hvor øvelsen skal arrangeres.

Premier

Det er ofte deltagerpremier til alle i klasse 10-12 år. Ellers til de tre beste, og noen ganger 1/3 premiering. På mindre stevner er det som regel ikke premiering. For eldre utøvere er det som oftest 1/3 premiering eller bare premier til de 3 eller 6 beste.

Trenere/ledere

Vi er som oftest til stede på indre bane. Vi prøver å hjelpe til ved start, innstilling av startblokker, gir tips og hjelp i kast- og hopp-øvelsene. Du må ikke være redd for å spørre oss eller dommerne som er ute på banen.

Foreldre/tilskuere

På innendørsstevnene må som regel foreldrene være på tribunen. Dette er ikke så strengt på utendørs-stevner i Norge, men man må være forsiktig å ikke gå i veien for utøverne. I f.eks Sverige har man andre regler for foreldre og trenere – der må de som regel være på tribunen eller ytre bane.

Man skal aldri heie på utøverne fra indre bane. Da er det bedre å stå på tribunen eller rett utenfor gjerdet.

Det viktigste på friidrettsstevner er at man skal ha det gøy.