Orientering i Ås

Informasjon om orientering og treningene til o-gruppa

2017-04-05
Ås IL Orientering

Treningsavgift:
Medlemskap i orienteringsgruppa koster 400 kr for et kalenderår (det er lov å prøve seg på et par treninger før man ev. melder seg inn). I tillegg kommer medlemskap i Ås IL. Når medlemskontingent er betalt dekker klubben alle løp man deltar på så lenge man er barn/ungdom.

De over 25 år dekker halve løpsavgiften selv, og dette får man regning på mot slutten av året. Klubben sponser også andre fellesarrangementer, særlig for rekrutter.

Utstyr:
For å delta på orientering trenger man tøy som er behagelig å løpe i, og sko som kan bli våte og gjørmete. Fint om skoene ikke blir så tunge når de er våte. Kompass er greit å ha etter hvert. Løpebrikke er nødvendig, men kan lånes av klubben den første tida.

For de som vil ha egen brikke m.m. har Norges Orienteringsforbund laga et godt tilbud til nye og unge løpere (opp til 16 år), i samarbeid med Silva og Emit. «Rekruttpakka» inneholder kompass, Emit-brikke og mini postskjerm og kan kjøpes for 550 kr. Ta kontakt med oss i rekruttkomiteen.

Forventning til foreldre:
Dere trenger ingen forkunnskap eller erfaring med orientering. Nybegynnerløyper er enkle. De følger i stor grad sti eller andre tydelige ledelinjer. Informasjon og noe instruksjon vil bli gitt på treningene. Du kan også lese «Litt om orientering» og «Ofte stilte spørsmål» (se meny til venstre).

Den viktigste jobben til dere foreldre er å følge opp deres egne barn. Barn under 10 år eller de som har lite erfaring med kart og terreng bør ha med en voksen i skogen. Klubben bidrar med rekrutt-følgere for de som ønsker det - så langt vi har kapasitet. De som ønsker slik følging kan gjerne gi beskjed. Voksne kan også ha følgere! Dette gjelder både på treninger og på løp.

O-gruppa arrangerer for tiden ikke dugnader for å samle inn penger, men dere vil bli forespurt om å bidra på løp arrangert av Ås IL Orientering (Kvistkvaset, 25. mai), f.eks å levere kake til kiosken, bidra på dagen med å bemanne kiosk, dele ut løpedrikke e.l. Vi håper at de som har mulighet stiller men det er selvfølgelig helt greit å være bortreist.

Gjennomføring av treninger:
Vanlige treningsløp (onsdager) starter med en lett oppvarming ledet av studenter. Deretter får barna utdelt kart og løper treningsløp enkeltvis eller sammen i løyper tilpasset nivå, ev med følger. Det er viktig at alle bruker løpebrikke og registrerer seg før start og etter målgang, også om man ikke har tatt alle postene, slik at vi vet om det er barn igjen i skogen.  

Det er ikke treningsløp på onsdager som det er Follokarusell. Se: Treninger høsten 2017

Andre aktiviteter, o-løp:
Treningsplanen viser treningsløp, Follokarusell-løp og en del utvalgte løp og samlinger i nærheten, og løp som klubben satser særlig på. Fargekodene på treningsplanen viser hvem arrangementene er mest relevante for og hvilke arrangementer klubben satser spesielt på. De fleste av løpene på oversikten blir det arrangert felles transport til, som regel med felles oppmøte ved Eika (tidligere GG-hallen). Følg med på info på Åpen post: http://asnmbu.oj-oj.net/index.php

Noen av løpene arrangeres som stafetter/lagkonkurranser og der tar vi i rekrutt-komiteen imot påmelding. I andre løp kan dere melde egne barn på via http://eventor.orientering.no/Events. Vi kan hjelpe til med registrering i systemet ved behov.

På eventor finnes en komplett løpsoversikt fra hele landet. Dere kan delta på så mange løp dere vil, hvor dere vil - så det er bare å bli med, også på løp som ikke står på vår treningsplan.

Gode råd til alle som skal delta på-o-løp finner du: her

Turorientering
For deg som ikke ønsker å reise langt eller springe samtidig med mange andre er turorientering et fint alternativ – og uansett en fin familieaktivitet og mål for søndags/ -treningsturen. Tur-O-konvolutt kan du kjøpe på Ås Libris i Ås Kvartal og på Boksmia, NMBU. Disse postene er ofte knyttet til kulturhistoriske plasser. I tillegg vil det være to løyper rettet spesielt mot barnefamilier, og disse kan lastes ned fra nettet på: http://turorientering.no/Asil/. Stolpejakta er et annet morsomt alternativ som går i sentrumsområdet med lett tilkomst også med barnevogn/rullestol. Mer om det finner du her: www.stolpejakta.no

Informasjonskanal:
E-post er vår viktigste informasjonskanal, i tillegg til Åpen post: http://asnmbu.oj-oj.net/index.php

NMBUI-studentene har også en aktiv facebook-gruppe der mye info legges ut på: https://www.facebook.com/groups/718676864826462/

Det sendes ut et fyldig nyhetsbrev ca ukentlig til hele klubben. Her vil dere finne det aller meste av relevant informasjon. Ved behov sendes det i tillegg ut informasjon direkte fra oss i rekrutt-komiteen til dere som har barn/ungdommer.

 

Hilsen rekrutt-komiteen, Ingrid, Ingunn, Marie og Eli

Eli Moe

917 46720

eliomini@yahoo.com

Ingunn Schei

950 80305

ingunn.schei@tine.no

Ingrid Tveite

905 65480

ingrid.tveite@gmail.com

Marie Lillehammer

481 58521

lillehammer0@gmail.com

Kalender

April
MTOTFLS
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket