Hvor gammel bør en være for å starte med orientering?
Generelt bør en begynne så tidlig som mulig (7-8 år). Kart er generelt litt vanskelig i begynnelsen, men har barna med seg en voksen hjelper det mye.

Kan voksne være med på orientering?
Det er veldig fint om foreldre, eller andre voksne kan være med nybegynnere i starten. Fordelen er at voksne også kan lære seg orientering. Senere kan man delta sammen på o-løp. Orientering er en idrett for hele familien, gammel som ung.

Hva trenger man for å løpe orientering?
Det anbefales sko som kan bli våte og møkkete. Kompass trenger man ikke i starten. Det er faktisk best å lære orientering uten kompass. En brikke som tar tiden er gøy å ha. Den kan kjøpes av klubben. Senere kjøper man seg gjerne en klubbtrøye og en lett o-bukse.

Er orientering vanskelig?
Nei. Løypene for nybegynnere er lette, særlig hvis man får litt hjelp av voksne. Det viktigste i orientering er ikke å løpe fort. Det kommer senere. Er man glad i å være ute er orientering en fin aktivitet.

Når starter treningene for nybegynnere?
Treningen foregår på onsdager og starter opp rett etter påske. Oppmøte tidspunkt blir det opplyst om i treningsplanen. Vi har pleid å være i nærheten av Ås.

Hva med o-løp?
O-løp arrangeres hele året. Men det er flest på våren og høsten. Lokalt har vi Foll-o-karusellen som er et samarbeid mellom klubbene i Follo. Det er en uhøytidelig konkurranse med løyper for alle.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om orienteringsporten i Ås:
Det meste av informasjonen kan en finne på Ås-NMBU orientering.
Ås IL sin nettside har også litt informasjon om orientering.
Vi har også egen FB gruppe Orientering i Ås (lukket gruppe, men det er lett å bli med).


I Eventor ligger alle løpene i Norge og en kan her melde seg på løp og arrangementer.

 

Alle er velkomne til orientering!