Samling på Kobberhaughytta

Et populært arrangement i barmarkssesongen er samling på Kobberhaughytta i Nordmarka. Årets samling var nok en suksess og attpåtil fikk vi besøk av kong vinter.

2016-10-26
Gustav Vaaje-Kolstad

Barmarkssamling på Kobberhaughytta har vært fast inventar i programmet til skigruppa de siste årene.Lørdag morgen møtte 15 barn og 11 voksne opp ved Ås stadion og gjorde seg klare for avreise. Vi pleier å sykle inn fra Sognsvann, men i år bestemte vi oss for å legge turen fra Sørkedalen da det var meldt opp mot 7-8 cm snø og kraftig vind på søndagen. Turen fra Kobberhaughytta til Sørkedalen skole er nemlig en god del kortere enn til Sognsvann, hvilket kunne være praktisk om været slo seg fullstendig vrangt.

Fra Sørkedalen syklet de fleste de adskillige høydemetrene opp til Kikut hvor dagens først pause ble gjennomført. Her splittet vi lag. De yngste syklet tilbake til Kobberhaughytta for pølsegrilling og opplading til andre økt, mens de eldste tok en lengre sykkeltur tilbake om Bjørnholt og Ullevålseter. Ved ankomst Kobberhaughytta ble det bålkos, etterfulgt av litt hvile før økt 2.  Det skal nevnes at det var rundt 0 grader og lsnø i lufta. 

Økt 2 besto av en joggetur over Kobberhaugene, etterfulgt av en meget kompetetiv stjernestafett (som inkluderte stylteløping!) og til slutt en runde med myrfotball i den iskalde myra nedenfor hytta. Dette ble som vanlig en slitsom, men morsom økt. Dog skal det nevnes at en sko ble sittende fast dypt nede i myra og ble ikke funnet igjen til tross for iherdig leting og graving av frivillig letemannskap.

IMG_2151.JPG

Etter å ha fått dusja ble det tid for litt avslapping før middag (taco, tradisjon tro). Nå hadde det virkleig begynt å snø, så de fleste barna forsvant etter hvert ut i natta for å leke i snøen og bygge snømenn osv. Dette pågikk til langt utpå kvelden og medførte at den nøye planlagte quizen måtte strykes av programmet. Vi regner med at vi kan bruke den neste år!

Søndag ble vi møtt av grisete veier fulle av søle og snøslaps. Det stoppet dog ikke en god treningsøkt som innebar sykkeltur til Kikut og bestigning av Kikuttoppen. En suksess som alltid, til tross for noe begrenset utsikt pga snøværet. Det skal nevnes at det er meget kaldt å sykle i tynne joggesko på slikt vinterføre, så lunch i Kikuthytta var særdeles velkommen for mange kalde føtter. Vel nede igjen ved bilen i Sørkedalen var det åpenbart at de som syklet uten skjermer angret på denne utstyrsmangelen - makan til gjørmete syklister skal man lete lenge etter!

Vi gleder oss til ny tur til Kobberhaughytta neste år!

Gustav

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket