Barmarkssamling på Norødegården

Årets barmarkssamling ble arrangert på Norødegården i Mossemarka. I år som i fjor allierte vi oss med orienteringsgruppa.

2018-10-15
gustavvaaje-kolstad62

Hvert år arrangerer skigruppa barmarkstrening i oktober. Vi har hatt tradisjon for å reise til Kobberhaughytta i Nordmarka, men på grunn av ombygging var det ikke mulig å få plass i denne flotte markahytta i år. Erstatningen ble klubbhuset til Moss orienteringsklubb på Norødegården i Mossemarka. Huset er velutstyrt og kan huse over 30 til bords. Det er sengeplass til over 20 og god plass til å sette opp telt eller lavvo for de som kunne tenke seg å sove ute. I tillegg disponerer man et garderobebygg med store garderober, stort dusjanlegg og badstue. Veldig praktisk for svette og slitne barn, ungdom og voksne! Fasilitetene for trening er også veldig gode med gode stier i Mossemarka, store områder for lek og øvelser, samt direkte tilgang til den nye rulleskiløypa til Moss skiklubb.

I år som i fjor organiserte vi barmarkssamlinga sammen med Ås-NMBU orientering. Dette for å få en enda større gruppe med barn og ungdom, samt å få rekruttering og samarbeid på tvers av idrettene, begge idretter som ikke overlapper for mye mtp sesong. I år var det mange orienteringsløpere som fikk prøve rulleski og mange skiløpere som fikk prøvd seg på orientering. 

Lørdag morgen møtte alle deltakerne på parkeringsplassen ved Eika treningssenter. Litt under halve gruppa skulle sykle til Norødegården som førsteøkt (ca 35 km), mens resten skulle starte dagen med løping, sirkeltrening og hinderløp ved Norødegården. Syklistene kom i god tid til lunch til tross for 6 m/s motvind! Økt to første dagen ble todelt. Først rulleski for nesten hele gjengen, deretter orientering for de som ønsket det, eller en forlenget rulleskiøkt. Nytt av året er at skigruppa har gått til innkjøp av 7 par rulleski til utlån. Disse var alle i bruk! Siste økten på lørdag, en times tid etter middagen, var nattorientering. Dette var en populær og spennende øvelse som alle deltok på (først og fremst i små grupper), utstyrt med kart og hodelykt. Etter denne økta var de fleste rimelig slitne og resten av kvelden ble tilbrakt med spill, ved bålpanna eller i små grupper fordelt rundt i husene.

Dag to bød på en lang morgenøkt. Enten rulleskitur tilbake til Ås eller en todelt rulleskiøkt med avsluttende konkurranse (evt en lang orienteringstur). Været var glitrende og dagen ble en flott avslutning for årets barmarkssamling. Takk til alle foreldre og trenere som bidro til å gjøre årets barmarkssamling et knirkefritt arrangement!

 

jogg.jpg

 

Første økt for de som ikke syklet. 

 

stafett.jpg

Stafett.

skilek2.jpg

Skilek.

lunsj.jpg

Velfortjent lunch.

 

20181014_102041_rullings.jpg

Morgenøkt på søndagen.

 

20181014_104410.jpg

På langtur.


 
 
 

 
 
 

 

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket