Katrine Blomstrand 2019-02-11 21:36:11

Ås Svømmeskole - Trygg i vann

For å starte på svømmeskolen må barna være 5 år. Høyde på barnet bør være minst 110cm for å kunne stå i bassenget.

Alle som deltar på svømmeskolen må være medlem av Ås IL og betale medlemskontigenten på 250kr. Gå til: https://www.asil.no/Svomming.html. Oppe i venstre hjørnet finner du tre parallelle streker. Klikk her for å opprette en bruker. Når du har gjort dette vil du automatisk motta faktura for medlemsskapet i Ås IL. 

Påmelding til kurs:

http://www.tryggivann.no/viskurs.aspx?arr=85 

Her må du opprette en profil før du kan melde deg på kurs. Kryss av for Ås IL når du melder deg på. Har du spørsmål vedrørende påmelding til tryggivann, send mail til: Camilla.As.IL@outlook.com

 

Kursene går tirsdag og onsdag på Ås ungdomsskole og torsdag og søndag på Nordbytun.

- Hval, Skilpadde, Pingvin går èn gang i uken, varighet 30min. - Ås Ungdomsskole

- Selunge og Sel går èn gang i uken, varighet 40min. - Ås Ungdomsskole

- Sjøløve og delfin går to ganger i uken, varighet 40min. - Nordbytun Ungdomsskole

- Hai går to ganger i uken, varighet 50min. - Nordbytun Ungdomsskole

Alle kurs går over 10 uker.

Alle nivåene er delt inn etter ferdigheter:

Hval: Her lærer de å bli like trygge under vann som over vann.

Skilpadde: Her lærer de å flyte på rygg og mage og det jobbes med linjeholding.

Pingvin: Her må de kunne flyte i linjeholdning på mage og rygg i 15 sekunder. Vi jobber med crawlbeinspark på magen og ryggen.

Selunge: Her jobber vi med crawlarm og ryggteknikk samt crawlpust og stup.

Sel: MÅ kunne svømme 10m crawl m/pust til siden, 10m ryggsvømming. Øver videre på crawl- og ryggteknikk, stup og sculling. Øver på saltovending, ryggstart, åpenvending, og supermann på siden. Mer finpussing av linjen i crawl og rygg.

Sjøløve: MÅ kunne svømme 25m god crawlteknikk, ta en saltovending, 25m god ryggteknikk. Øver på grunnlegende brystteknikk og delfinbevegelse, samt én-arms butterfly.

Delfin: MÅ kunne svømme 15m god brystteknikk, 10m delfinbevegelse, og 10m én-arms butterfly. Øver videre på brystteknikken med delfinbevegelse. Øver på butterfly.

Hai: MÅ kunne svømme 25m god brystteknikk m/delfinbevegelse, 10m butterfly. Øver på å finkoordinere alle svømmeartene, utføre korrekte vendinger og starter, 100m medley.

 

Når barna har gjennomført det siste nivået Hai, vil de få tilbud om å starte i svømmeklubben såfremt de er motivert til å trene svømming.

Alle barna får en vurdering før endt kurs på hvilket nivå som anbefales videre. Vurderingen finner du på din side på tryggivann.

 

Alle våre instruktører har utdannelse innenfor Norges Svømmeforbund og gjennomfører årlig obligstorisk livredningsprøve.

 

Svømming skal være gøy!

Vi har fokus på høy aktivitet gjennom hele timen, lek med læring, og delmålene for hvert kurs gitt av Norges Svømmeskole. Det er viktig for oss at ALLE barn blir sett hele timen, og får tilbakemeldinger og ros. Velkommen til oss!

katrineblomst 2020-02-10 09:52:19

Avdelingsleder

Camilla Mathisen

Camilla ble ansatt hos oss i januar 2020. Hun har jobbet 11 år i Lambertseter svømmeklubb som instruktør på alle nivåer, skolesvøm, barnehagesvøm, SFO svøm, privattimer, voksenkurs og spesialkurs. Hun er kurslærer i Begynnerinstruktør og kurslærer i HLR og har også vært hovedinstruktør med ansvar for egne team på ulike bad. Camilla holder opplæring med nye instruktører, oppfølging og veiledning av disse. Hun har også jobbet en del med Tryggivann. Vi er veldig glad for å ha fått Camilla ombord med sin lange erfaring og kompetanse.

Kalender

Februar
MTOTFLS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket